Minele de sare de la Bex, din regiunea elvetiana a Lacului Leman

Minele de sare din Bex se afla in regiunea elvetiana a Lacului Leman. Timp de secole, proprietatea asupra minelor de sare a insemnat bogatie si putere. Depozitele de sare de la Bex, Elvetia, descoperite in secolul al XV-lea, sunt exploatate si in prezent. Acum 60 de milioane ani, valea Rhone a fost acoperita de o mare cu adancime mica. Depozitele de sare din Bex sunt rezultatul secarii acestei mari. Un labirint de pasaje si tuneluri, lung de peste 50 de kilometri, in care azi se produc aproximativ 30.000 de tone de sare pe an.

Aici exista si un muzeu in care vizitatorii pot vedea exponate legate de extractia sarii, datate de la 1684 si pana in prezent. Vizitatorii dornici sa vada muzeul si mina de sare se vor informa cu privire la diferite tehnici de minerit si istoria acestui “aur alb”. Un tren mic de mina poarta vizitatorii in lumea subterana si la restaurantul situat in munte, la o adancime de 400 de metri. De aici, restul minei poate fi explorat pe jos.

Turul pe jos al minei dureaza aproximativ o ora. Prin urmare, este recomandat sa aveti incaltaminte corespunzatoare si haine adecvate. Temperatura din interiorul muntelui este in mod constant de 17 grade celsius.

O vizita la minele de sare din Bex este posibila numai in grupuri ghidate. Perioada in care se pot vizita este aprilie – octombrie. Programarea prealabila este absolut necesara. Dupa terminarea vizitarii minei, turistii au posibilitatea de a cumpara sare, ca suvenir, frumos ambalata intr-un saculet, de la un magazin de suveniruri aflat in incinta minei.

Dupa cum am mai spus, minele subterane de sare de la Bex se gasesc in regiunea Lacului Geneva. Vizitatorii pot ajunge aici si cu masina personala, urmand un drum semnalizat. Drumul trece peste un camp si apoi printr-o padure.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *