Ce trebuie sa faci pentru a avea un city break reusit

A face o escapada intr-un oras din afara tarii, intr-un moment pe care nu ti l-ai programat si care e in afara perioadei normale de vacante nu poate fi decat un lucru bun. Aceasta insa costa bani si energie asa ca trebuie sa te asiguri ca totul e planuit cum trebuie pentru a nu avea regrete mai tarziu.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa urmaresti cursele aeriene pentru a prinde cele mai bune oferte. Nu te orienta spre un anumit oras ci incearca sa iti creionezi o zona in interiorul careia ai fi dispus sa calatoresti. Vei fi surprins sa vezi ca poti gasi curse la 25 de euro chiar si pana in Madrid, Londra sau cazare in Salonic de la 20 de Euro / noapte / camera.
Madridul este indicat primavara, Londra mai spre vara, iar Salonicul poate fi vizitat oricand. Asadar ai rabdare si incearca sa nu ratezi nici o ocazie.

Atunci cand prinzi o ofera cauta repede pe net sa vezi daca ai ce vizita in acel oras sau daca ai oportunitati de a te distra. Cine stie daca nu cumva nu se nimereste vreun festival sau concert care te poate atrage. Daca ai gasit ce cautai, rezerva o camera cu doua locuri la un hotel. De ce doua!? Pentru ca e mai interesant sa ai companie in orice fel de calatorie… sau poate ca nu. Ramane la alegerea ta. In mod normal ar trebui sa gasesti pe cineva dispus sa ti se alature daca ai prins o oferta buna. Puteti imparti cheltuielile.

Daca ai trecut de etapele astea, trebuie sa iti pregatesti un rucsac in care sa iti bagi incarcatorul telefonului, un rand de haine de schimb, nu toata garderoba, aparatul de fotografiat, doua, trei chestii de rontait sau poate cateva sandwich-uri si te poti pregati de drum. Nu uita sa iei lista cu ce ti-ai propus sa faci. Daca nu ai uitat ceva si ai suficienta buna dispozitie, in mod normal totul ar trebui sa fie la superlativ.

Daca crezi ca o sa intarzii o zi la munca, inventeaza ceva! Sau daca seful e destul de deschis, promite-i ca ii aduci un souvenir si nu se va intampla nimic rau, daca nu uiti sa te ti de promisiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *